Po prvi polovici leta z nami več kot 12 tisoč novih odjemalcev

Pregled polletnih rezultatov našega poslovanja in usmerjenosti k strankam je pokazal, da smo v GEN-I dobro pripravljeni tudi na nepredvidene spremembe, kot je epidemija koronavirusa. V tem obdobju smo ohranili vodilni tržni položaj v Sloveniji, kjer smo s skoraj 25-odstotnim tržnim deležem z naskokom največji dobavitelj električne energije. V prvi polovici leta se je število naših odjemalcev povečalo za skoraj 8 odstotkov oziroma za več kot 12.000 novih kupcev.

Z odgovornostjo najbolj zaupanja vrednega dobavitelja smo se prvi odzvali na epidemijo koronavirusa, v njenem času pa nemoteno snovali in razvijali ponudbo za obstoječe in nove stranke. Med temi je v prvi polovici leta močno narasel tudi delež teh, ki so se odločili za lastno sončno elektrarno GEN-I Sonce. Prodaja slednjih se je glede na isto obdobje lanskega leta povečala za več kot 50 %. Sončne elektrarne GEN-I Sonce so postavljene že v 90 % vseh slovenskih občin, na strehah kar 1.500 slovenskih gospodinjstev. Ta so od januarja 2017 do marca 2020 prispevala k zmanjšanju količin izpustov CO2 za več kot 6.700 ton.

Po besedah predsednika uprave GEN-I, dr. Roberta Goloba, so ključni gradniki naših uspehov pametno poslovanje, razvoj novih produktov, usmerjenost v odjemalce, zelene tehnologije prihodnosti in premišljena strategija.

Ste se z odločitvijo za Poceni elektriko že pridružili naši uspešno zgodbi? Zamenjava dobavitelja je le nekaj klikov stran, postopek pa lahko v celoti izpeljete digitalno.