V zeleno prihodnost brez fosilnih goriv

Kot prvi v Sloveniji vam ponujamo električno energijo izključno brez CO2. 

Pred nami je največji izziv človeštva, ki od vseh nas zahteva takojšnje ukrepanje - podnebna kriza. Če želimo obvarovati naš planet in generacijam, ki prihajajo, omogočiti življenje v čim bolj zdravem okolju, se moramo odzvati že danes. V GEN-I bomo zato z januarjem kot prvi v Sloveniji začeli odjemalcem dobavljati izključno električno energijo iz okolju prijaznih, brezogljičnih virov. 

Odjemalci ste pri nas vedno na prvem mestu. Že vrsto let vam ponujamo kakovostno dobavo energentov po najugodnejših cenah. Takoj po izbruhu epidemije smo se odzvali in vsem znižali mesečne račune za elektriko. Zdaj vam želimo pokazati, da izbira energije brez CO2 ni del prestiža ampak odločitev v skupno dobro, ki jo lahko sprejme vsak. Razogljičenje je mogoče doseči ob primerljivih cenah elektrike in s povezovanjem vseh brezogljičnih virov energije, obnovljivih in jedrske energije.  

Ker želimo tudi vas opolnomočiti, da boste lahko na enostaven način sami prispevali k varovanju našega planeta, vam ponujamo priložnost, da med brezogljičnimi viri za dobavo vaše elektrike sami izberete tistega, ki vam najbolj ustreza. Naša prva izbira je sonce, zato vam bomo od januarja do aprila 2021 brez doplačila dobavljali elektriko iz 100% sončne energije. Nato vam bo 100% Sonce na voljo za samo 1 eur dodatka na mesec. 

Vi pa se lahko že danes odločite in namesto sončne zase izberete brezogljično jedrsko energijo, ki bo tudi po aprilu 2021 na voljo brez doplačila. V začetku prihajajočega leta si boste lahko izbrali tudi 100% vodno energijo.

V letu 2021 bomo kot največji dobavitelj v Sloveniji svojim gospodinjskim in poslovnim odjemalcem dobavili več kot 3.150 milijonov kWh električne energije. Ker bomo elektriko brez CO2 dobavljali prav vsem odjemalcem, bomo skupen ogljični odtis vseh vas v naslednjem letu v primerjavi z letom 2019 znižali za 1,65 milijonov ton CO2. Po izračunu iz javno dostopnih podatkov to pomeni, da bomo povprečnemu slovenskemu gospodinjstvu znižali ogljični odtis za približno 40 %.  

Prihodnost je zelena. Ustvarjajmo jo skupaj! 

Več o elektriki brez CO2 si preberite tukaj